Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 28 februari 2014

Gemeente gooit geld over de balk

Het Burgemeester van der Haarplein is aangepast. Twee parkeerplaatsen en een deel van het fietspad zijn verdwenen. Er staat nu een voor fietsers hinderlijke paal. De gemeente moet de hand op de knip houden en niet onnodig geld uitgeven. Hoe kan het dan dat de ruimte voor fietsers en auto’s wordt beperkt? D66 snapt de noodzaak van deze aanpassingen niet.

In control
Fractievoorzitter en lijsttrekker Marco van der Meij vraagt zich af of het college wel “in control” is. ‘In de gemeenteraad hebben we met elkaar afgesproken dat er geen parkeerplaatsen in het centrum zullen verdwijnen. Het is vreemd dat er dan ineens zonder aankondiging twee plaatsen verdwijnen met meer groen maar minder fietspad. Meer groen in Voorschoten juicht D66 toe, maar dan wel op plaatsen waar iemand er iets aan heeft en niet zoals nu dat het onderhoud voor de gemeente duurder wordt.

Symptoom
Natuurlijk gaat het hier om een relatief kleine aanpassing. Maar we hebben in de Raad afgesproken dat we minder moeten investeren en als investeren onvermijdelijk en noodzakelijk is dat we dan op veiligheid voor mensen letten. Deze aanpassing draagt daar niet aan bij. D66 vindt het zorgwekkend dat bezuinigingsplannen niet tot uiting komen. ‘Dadelijk moet er weer op allerlei andere dingen bezuinigd worden’ aldus Van der Meij. D66 vind de aanpassingen op het Van Der Haarplein vreemd en vraagt het college om opheldering de komende raadsvergadering.