Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 maart 2014

D66 Voorschoten pleit voor gemeentelijke ombudsman

D66 wil dat Voorschotenaren gebruik kunnen maken van goede dienstverlening op het gemeentehuis van Voorschoten. Klachten moeten vlotter worden afgehandeld. En wie verstrikt raakt in de Voorschotense bureaucratie moet terecht kunnen bij een gemeentelijke ombudsman.

Nieuwe taken

D66 lijsttrekker Van der Meij: “De komende tijd komen een boel nieuwe taken op de gemeente af, bijvoorbeeld rond de jeugdzorg en ondersteuning van ouderen. Dit is voor de gemeente een enorme opgave. Wij zien dat de gemeente zich inspant om de zaken goed te regelen. Het is daarbij niettemin onvermijdelijk dat fouten worden gemaakt.. De gemeente heeft tot nu toe – bij die nieuwe taken -nog niet bekend gemaakt hoe mensen bewaar kunnen maken tegen besluiten van de gemeente. Daarom wil D66 dat een gemeentelijke ombudsman mensen helpt als zij het met beslissingen van de gemeente niet eens zijn. Een gemeentelijke ombudsman kan kwetsbare mensen als kinderen en ouderen helpen om op te komen voor zich zelf.”

Kwaliteit van dienstverlening

D66 richt zich in de campagne onder andere op de kwaliteit van dienstverlening. Deze kan volgens de sociaal liberalen een stuk beter en slimmer. Van der Meij: “De gemeente is de eerste overheid waarmee mensen te maken hebben. Nu er meer van hen zelf wordt verwacht, mogen zij ook van de gemeente kwaliteit verwachten. Wanneer de gemeente toch steken laat vallen kan de gemeentelijk ombudsman die kwaliteit toch helpen handhaven.”