Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 1 april 2014

D66: Stem Voorschotense kiezer wordt niet gehonoreerd

Op advies van de Voorschotense informateur zijn op dit moment de twee verliezende politieke partijen  (VVD en ONS – Voorschoten) een nieuw college aan het formeren met het CDA.

D66 lijsttrekker Marco van der Meij: “Een merkwaardige interpretatie van de stem van de kiezer. D66 is de grote winnaar van de verkiezingen met 2 zetels winst”. Ook CDA en SP boekten winst. Met het uitnodigen van de grote verliezer (ONS werd bijna gehalveerd) wordt de uitspraak van de kiezer volledig genegeerd. In het verslag van informateur is deze keuze overigens inhoudelijk compleet niet onderbouwd met argumenten.

‘Onvoorstelbaar’ noemt  D66 lijsttrekker Marco van der Meij deze wending. Alle grote nieuwe taken, die op gemeenten afkomen vereisten een stabiel bestuur met kennis op vele vakgebieden en bestuurlijk draagvlak ook in regionaal verband. Dat vraagt om een college dat een duidelijk mandaat heeft gekregen van de kiezer.

D66 vindt dat een bredere verkenning naar diverse coalitiemogelijkheden reëel is, in plaats van deze ene optie. In Voorschoten spelen veel zaken, die niet de instemming van de kiezers hebben: Deltaplein, Beresteyn, bezuinigen op basisvoorzieningen voor iedereen zoals de bibliotheek of het zwembad. Voortzetting betekent verdere afbrokkeling van het draagvlak van Voorschotenaren.