Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 mei 2014

D66 redt geldpot duurzaamheid

Op donderdag 8 mei stemde de Raad in met een motie van D66 om gelden van de gemeente, die bestemd waren voor duurzaamheid, ook voor dat doel te blijven gebruiken. De motie werd unaniem gesteund.

Wat D66 betreft zijn er genoeg goede ideeën om het geld te gebruiken, zo wil de partij dat huiseigenaren met een energiescan makkelijk in kaart kunnen brengen hoe energiezuinig hun huis is. De test resulteert in een aantal tips wat de bewoner kan doen om de woning energiezuiniger te maken. De resultaten wil de partij inzichtelijk maken op een klimaatkaart van Voorschoten. Marco van der Meij: “wij zijn blij met de steun van alle fracties, we kunnen samen kijken waar het geld uit de pot duurzaamheid aan kan worden besteed.”