Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 15 november 2021

D66 Voorschoten presenteert advies kandidatenlijst voor de GR2022

D66 Voorschoten presenteert haar advies kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Lijsttrekker Adriaan Andringa: ‘Ik ben erg blij met deze lijst. De kandidaten zijn stuk voor stuk deskundig en staan te springen om aan de slag te gaan om Voorschoten nog mooier te maken. Ik kijk er naar uit om met dit team campagne te gaan voeren. We gaan voor goud!’

Leden van D66 Voorschoten konden zich tot 17 september aanmelden als kandidaat raadslid. In oktober voerde de lijstadviescommissie gesprekken met de kandidaten. Voorzitter van de lijstadviescommissie Lise-Lotte Kerkhof: ‘Onze opdracht was een zo divers mogelijke lijst samen te stellen. We hebben daarbij gekeken naar een mix van ervaring en nieuwe kandidaten om zo recht te doen aan de hoeveelheid talent die D66 Voorschoten in huis heeft.

Een deskundige en vernieuwende top 7

 1. Adriaan Andringa is al eerder verkozen als lijsttrekker van D66 Voorschoten
 2. Jolien Schroot heeft zich de afgelopen jaren bewezen als duurzaam geweten van de gemeenteraad. Als geboren en getogen Voorschotenaar heeft ze zich bovendien laten zien als een echte volksvertegenwoordiger die goed aanvoelt wat er speelt in het dorp.
 3. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Esther Mieremet. Esther draait nu een jaar als burgercommissielid mee met de fractie en combineert een scherp politiek gevoel met een passie voor het Voorschotense verenigingsleven. Met haar enthousiasme en drive krijgt ze bovendien iedereen in beweging.
 4. Met Kay van de Hoop krijgen ook Voorschotense jongeren een stem in de Raad. Kay studeert Rechten en Geschiedenis aan de universiteit Leiden, woont in Adegeest en is actief voor de Jonge Democraten. Kay ondersteunt de fractie al een jaar als vrijwilliger.
 5. Patricia Wijnen-Lunenburg heeft zich als kinder- en jeugdpsycholoog volledig toegelegd op het welzijn van de meest kwetsbaren in onze samenleving. “Patty” combineert haar professionele kennis bovendien met ruime ervaring in de organisatie van het sociaal domein in onze regio.
 6. D66 Vrijwilliger van het Jaar Peter Paul Lippinkhof is ook bij de komende verkiezingen weer beschikbaar als dorp en partij een beroep op hem doen. In de afgelopen twee raadsperioden heeft ‘PP’ meermaals raadsleden vervangen die tijdelijk uit de roulatie waren en die rol is hij weer bereid op te pakken. Hij is onmisbaar als bron van stabiliteit en collectief geheugen van D66 Voorschoten.
 7. René de Bondt is een ervaren jurist die zich gespecialiseerd heeft in ondernemers- en arbeidsrecht. Nu zijn kinderen wat ouder zijn, wil hij zijn ervaring op onder andere het gebied van complexe reorganisaties inzetten voor het dorp waar hij al ruim 10 jaar met veel plezier woont.

Een overzicht van alle kandidaten, inclusief hun motivatie of persoonlijke reactie op het lijstadvies, is te vinden in het kandidatenboek.

 Het woord is nu aan de leden

De kandidaten van D66 Voorschoten zullen zich op 16 en 23 november presenteren aan de leden van D66 Voorschoten. Tussen 15 november en 28 november 19:00 uur kunnen de leden stemmen over de definitieve kandidatenlijst. Op 1 december wordt de definitieve kandidatenlijst gepresenteerd.

Volledige advieslijst

 1. Adriaan Andringa
 2. Jolien Schroot
 3. Esther Mieremet
 4. Kay van der Hoop
 5. Patty Wijnen-Lunenberg
 6. Peter Paul Lippinkhof
 7. René Bondt
 8. Maarten Hilbrandie
 9. Amy Moore
 10. Annemarie de Jong
 11. Pieter-Jan de Vos
 12. Rik Riphagen
 13. Freddy Blommers
 14. Saskia Boom

Informatie over de stemming
De leden van D66 Voorschoten ontvangen op 15 november een uitnodiging om hun stem uit te brengen. Op grond van artikel 6.17 lid 2 wordt er apart gestemd over de kandidaten die hebben aangegeven verkiesbaar en niet-verkiesbaar op de kandidatenlijst te willen staan. Leden die ten minste één maand stemrecht hebben, worden in de gelegenheid gebracht hun stem uit te brengen (art. 6.17 lid 2 sub B HR). Heb je vragen over de stemming of de interne procedures? Neem dan contact op met de Verkiezingscommissie via avc@d66leidseregio.nl. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@d66leidseregio.nl.