Steun ons en help Nederland vooruit

Vanaf het moment dat ik mijn verloofde leerde kennen, wist ik eigenlijk al dat ik ooit naar Voorschoten zou verhuizen. Zij is hier opgegroeid, ik in een dorp op de Veluwe. We woonden samen in Den Haag, maar wisten ook dat we in Voorschoten een gezin wilden stichten. Opgroeien in het groen, in een bruisend dorp, midden in de Randstad, wat wil een kind nog meer?

Voorschoten stelt niet teleur. Op de racefiets het groene hart of de duinen in, ‘s avonds een biertje op de Voorstraat, een speeltuin voor de deur voor als we straks kinderen zouden krijgen. Maar de toekomst van ons dorp staat onder druk. De financiële situatie maakt bezuinigingen noodzakelijk, maar zijn we wel in staat om voorzieningen in stand te houden? Gaan onze kinderen straks naar een goede school, krijgen ze zwemles in Het Wedde, kunnen ze genieten van een groene Duivenvoordecorridor? En wonen ze in een gemeente waar we invloed hebben op het beleid dat ons als gezin raakt, of worden besluiten op afstand genomen in ondoorzichtige samenwerkingsverbanden? Het zijn die vragen die mij hebben doen besluiten me verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad.

De afgelopen jaren werkte ik voor de gemeente Den Haag, als adviseur van – toen nog – wethouder Ingrid van Engelshoven. Ik adviseerde haar op politiek gebied, maar ook op onderwijs- en jeugdbeleid. Daarvoor werkte ik voor de gemeenteraadsfractie van D66 en had ik een eigen bedrijf. Ook was ik docent op de Haagse Hogeschool. Tegenwoordig ben ik manager campagne en communicatie op het landelijk bureau van D66.

Mijn voorliefde voor politiek heb ik van huis uit mee gekregen. Mijn vader was gemeenteraadslid namens de VVD in Epe. Tijdens mijn studententijd in Leiden ben ik me gaan verdiepen in debatteren en in Amerikaanse politiek. Vooral dat laatste is een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik voerde in 2012 campagne voor Obama in New Hampshire en schreef in 2016 een boek over de presidentsverkiezingen. Ook was ik spreker op de Democratic National Convention en analyseer ik Amerikaanse politiek voor diverse media.

Hoewel Amerika misschien ver weg is, heb ik daar ook gezien wat ik ook uit Den Haag, Epe en nu Voorschoten weet: all politics are local en er gaat niets boven lokale politiek. Een directere impact op het dagelijks leven van mensen dan als gemeenteraadslid kan je in de politiek niet hebben. Juist in de lokale politiek kan je iets betekenen voor inwoners en ondernemers, of het nu gaat om de inrichting van de openbare ruimte of de kwaliteit van sociale voorzieningen. Ik hoop de komende jaren dan ook een bijdragen te mogen leveren aan de kwaliteit van voorzieningen en dienstverlening voor alle Voorschotenaren.

Meer van Adriaan Andringa
Voorschoten is een fantastisch dorp. Als we gezamenlijk als inwoners, ondernemers en politiek er de schouders onder zetten, moeten we kunnen zorgen voor een duurzame en democratische toekomst waarin het goed leven en werken blijft in Voorschoten.
- Adriaan Andringa