Steun ons en help Nederland vooruit

Jolien Schroot

Gemeenteraadslid

57 jaar

Voorschoten

Van kinds af aan heb ik idealen voor een prettiger en gezondere wereld èn het was mijn droom om wijs te worden. Ik houd zielsveel van mijn geboortedorp Voorschoten en zie veel kansen voor verbetering. We kunnen in ons heerlijke dorp (nog steeds) veel meer bereiken dan we denken!

Momenteel mantelzorg ik mijn beide ouders en een vriendin en schrijf een groene column voor het lokale seniorenmagazine. Tot de economische crisis heb ik altijd in het groene vak gewerkt, onder andere voor de Haarlemmermeerse Floriade 2002 en de gemeente Reeuwijk. Een flinke midlifecrisis in 2008 schudde mijn leven volledig door elkaar. Na die periode ben ik onbetaald werk gaan doen en weer in Voorschoten komen wonen.

Vanaf 2009 ben ik intensief gestart met mezelf te veranderen in plaats van verandering te verwachten van de wereld om me heen. Het resultaat, van dat immer doorlopende proces in persoonlijke groei, vind ik grandioos. Mijn volgende stap in 2011 was om onze lokale overheid en samenleving te inspireren om menselijker en duurzamer te leven. Dat vraagt veel inspanning en werkt beter met een groep mensen. Daarom heb ik me aangesloten bij D66 en ben de afgelopen 4 jaar burgerraadslid Wonen, Ruimte en Groen geweest. Daarnaast ben ik initiatiefnemer van het platform Gezond, Wel & Zijn, een samenwerkingsverband van aanbieders in de aanvullende gezondheidszorg. Samen met Fer von der Assen heb ik de Voorschotense zonnepanelencoöperatie opgericht.

Ons dorp is nooit af. Gebouwen verslijten en functies veranderen. De komende vier jaar wil ik me inzetten om alle bouwopgaven in ons dorp integraal op gang te brengen. Het combineren van verschillende gebruiksfuncties èn verandering van locaties leidt tot verrassend praktische en slimme verbeteringen. Dat mogen en moeten we als gemeente samen met inwoners, eigenaren en huurders ontwikkelen en is een opmaat voor de nieuwe omgevingswet van 2021. En natuurlijk blijf ik me inspannen voor minder grijs en natuurlijker groen!

Mantelzorger

Meer van Jolien Schroot
Minder grijs en natuurlijker groen
- Jolien Schroot