Steun ons en help Nederland vooruit

Saskia Boom

Gemeenteraadslid

Groen, ruimtelijk en kleinschalig, dat zijn dé kenmerken die maken dat ik mijn hart verknocht heb aan Voorschoten. Drie jaar geleden kocht ik samen met mijn man een huis in de Bloemenwijk, dat we – grotendeels eigenhandig – hebben opgeknapt.

Opgegroeid in Twente, woonde ik achtereenvolgens in Utrecht, Leuven, Antwerpen en Leiden. Prachtige steden, maar ik miste er de ruimte en rust. In Voorschoten vind je beide en ben je tegelijkertijd op een paar treinminuten verwijderd van Den Haag en Leiden. Voorschoten is wat dat betreft met recht een ‘parel’ in de Randstad.

Als architectuurhistorica heb ik grote interesse in ruimtelijke ordening, cultuurhistorie en groen. Ik ben ervan overtuigd dat een mooie, groene leefomgeving bijdraagt aan het welzijn van mensen en wil mij dan ook graag inzetten om Voorschoten groen en historisch waardevol te houden, maar ook duurzaam, flexibel en innovatief. Kortom: een mooi dorp met een open, toekomstgerichte blik.

In mijn dagelijks leven ben ik communicatiespecialist bij Erfgoedhuis Zuid-Holland en zet ik mij in in voor het behoud en de ontsluiting van het cultureel erfgoed van deze provincie, zoals bijvoorbeeld de prachtige “Landgoederenzone”, waar ook Berbice, Beresteijn en Duivenvoorde deel van uitmaken.

Meer van Saskia Boom
Groen, ruimtelijk en kleinschalig, dat zijn dé kenmerken die maken dat ik mijn hart verknocht heb aan Voorschoten.
- Saskia Boom